12/31/2022

A 2022-es év összegzése, avagy minden rosszban van valami jó

Az év utolsó napján, drága Öcsém születésnapján azt hiszem ideje összegezni, mi mindent történt könyv- és blogügyileg 2022-ben. Ígérem, hogy nem lesz hosszú és ömlengős, igyekszem tömör lenni. :)


Idén 51 könyvet olvastam el, egyet félbehagytam, egy pedig még folyamatban van; ez összesen 16954 oldal a Moly szerint. Lényegesen kevesebb a tavalyi 92 olvasáshoz képest, de nem véletlenül: júliustól újra teljes állásban dolgozom. :) Sajnos a mai napig nem találom a módját, hogy ugyanolyan élvezettel és intenzitással olvassak, mint 2021-ben, nem tudom, mikor és hol állt be a változás. 2023 egyik célja, hogy ismét öröm legyen ez az igen élvezetes tevékenység.

2022-ben számos remek írót fedeztem fel magamnak, többek között Moskát Anitát, Brandon Hackett-et, vagy éppenséggel László Zoltánt. Sikerült eddig kimaradt klasszikusokat is elolvasnom, jövőre ezekből is igyekszem minél többet a ,,magamévá tenni". Anélkül, hogy bármiféle sorrendet állítanék fel köztük, következzenek azok a művek, amiket nagyon szerettem ebben az évben (a linkre kattintva olvasható az értékelésem róluk):

Nem telt el ez a 12 hónap kisebb csalódások nélkül. Az Ünnepi Könyvhét és a Nemzetközi Könyvfesztivál se volt akkora élmény, köszönhetően az óriási, másikra oda nem figyelő tömegnek, továbbá az olyan apróságoknak mint hogy egyes standoknál még 2022-ben is készpénzzel kell megjelenni, különben az ember nem tud beszerezni az újdonságaik közül semmit... Ezeket ellensúlyozta Veres Attila új könyvének a bemutatója, amit a Lurdy Moziban tartottak. Nem gondoltam volna, hogy az esemény végére ennyire meg fogom kedvelni ezt a fiatalembert, félelmetes, hogy mennyire jól látja a világ dolgait.

Kiderült, hogy nem tudok műértő értékelést írni, bár ott inkább az lehetett a probléma meglátásom szerint, hogy nem ájultam el az előző könyvhöz képest jóval gyengébb minőséget produkáló íráson. Igazándiból ez nem is baj, nagyon sokat tanultam a hazai írók egy kisebb csoportjáról, jövőre érdemes lesz fenntartásokkal kezelni őket. :)

A blog jelen állás szerint 2023-ban három szerzővel fog működni, Cukormalac és Keiran Rowley kollégákkal fogjuk Nektek a tartalmat gyártani. Egyelőre nem is tervezem, hogy többen legyünk. :) Nem garantálom, hogy az év elején kontentcunami lesz, de igyekszünk lehetőségeinkhez képest mindig friss írásokkal szolgálni.

Végezetül szeretném megköszönni az egész éves figyelmeteket, remélem jövőre is az olvasók között tudhatunk Titeket! ;) Élményekben, jó könyvekben gazdag új évet kívánok!

BenGa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne tartsd magadban, de kérlek ésszel kommentelj! A nem ide illő tartalmak minden esetben törölve lesznek!